Kan du också göra ett handtag? Gå med i vår WhatsAppgrupp "Klubbstugebygget"
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kovlands Idrottsförening
Klubbstugebygget

Innehåll
  • Bakgrund till projektet
  • Finansiering, etapper och tidsramar
  • Sponsorers bidrag och exponering
  • Kontaktuppgifter
Bakgrund till projektet
Det vädertäta och delvis isolerade skalet av klubbstugan färdigställdes med egna medel och ca 20% bidrag under perioden juni-november 2023.

Om Kovlands IF och Ånäsparken

Grundades

1903

Medlemmar

600

Idrotter

Fotboll, Skidor, Friidrott, Orientering, Varpa

Aktiva idrottare

250

Andel barn och unga

50 %

Sociala medier

https://www.facebook.com/KovlandsIdrottsForening

https://www.instagram.com/kovlandsif/ 

 

Kovlands IF genomför just nu sin största satsning någonsin - bygget av en ny klubbstuga!
Föreningen växer både vad gäller verksamhet med fler idrotter och sektioner som startas upp men framför allt hittar fler och fler barn och ungdomar till oss. Vår nuvarande klubbstuga är i behov av renovering men den saknar möjligheten att svara upp mot våra kort- eller långsiktiga behov samtidigt som den står på ofri grund och inte i anslutning till våra övriga anläggningar på föreningens mark.

Så, i början av sommaren 2023, efter en lång tid av funderingar och förberedelser, påbörjade vi detta spännande och utmanande projekt: en ny 600 kvadratmeter stor klubblokal. Våra mål med detta projekt är många. Dels fyller denna byggnad stora funktioner för oss som förening. Vi får möjlighet till förvaring, omklädning, kansli, matsal och café som tillsammans knyter ihop vår förenings verksamhet. Genom att skapa en fysisk samlingsplats så stärker vi förenings möjligheter att erbjuda våra barn och ungdomar ett bra idrottande. En fysisk samlingslokal med sociala ytor som matsal och cafe ger också bygden Kovland en naturlig social samlingsplats. Vi vill vara en del av ett större sammanhang.  


Vårt första delmål är nu i hamn – ett vädertätt skal inför vintern och arbetet har flutit på utan problem och enligt budget. Vi tar nu sikte mot kommande etapper i bygget.

Finansiering, etapper och tidsramar
Planerade etapper och tidsramar för klubbstugebygget. Klicka för större bild.

Den färdiga klubbstugan beräknas kosta mellan 8-9 miljoner kronor. Orsaken att vi kan hålla kostnaden så låg är att vi genomför arbetet med ideella krafter där det är möjligt under professionell ledning. Som ett exempel lade medlemmar i föreningen, kvällen den 25 oktober 2023, ned 43 mantimmar på att utföra snickerier och montering av hängrännor.

 

Denna första, och största etapp, har kostat cirka 5 miljoner kronor varav Kovlands IF finansierat knappt 4 miljoner ur egen ficka. Resterande del har bekostats av beviljade bidrag från kommunen, Bygdemedel och RF-SISU. Etapp 2 planeras att finansieras av banklån.

Därefter är planen att de efterföljande etapperna bekostas dels genom föreningens intäkter från den löpande verksamheten, dels genom nya bidragsansökningar och dels genom sponsorer.

Föreningen bedömer att vi har möjligheten att färdigställa etapp 3-6 med egna medel utifrån verksamhetens inkomster. Men projekttiden skulle då behöva förlängas och etapperna skulle antagligen behöva delas upp i mindre delsteg.

Sponsorers bidrag och exponering

För att säkerställa ett fortsatt högt tempo i projektet påbörjar vi nu arbetet med att kontakta potentiella sponsorer som vill bidra till ett snabbt färdigställande av vår framtida klubblokal.

Vi erbjuder som motprestation exponering i våra digitala kanaler samt ett beständigt erkännande på en utvald plats i den nya klubbstugan i proportion till sponsringens storlek.

 

Alla bidrag är välkomna och enskilda överenskommelser kan träffas. Ovanstående ramverk utgör en utgångspunkt och särskilda anpassningar kan göras utifrån sponsringens storlek.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

* Vi exponerar sponsorn på vår hemsida med länk till sponsorns webbadress/reklam. Sponsorn finns också med på ett samlingsplakat över alla sponsorer i anslutning till nya klubbstugan.
** Sponsorn får möjlighet att tillsammans med KIF ta fram upplägg och innehåll i exponeringen
*** Med egen plats/lokal innebär att en viss plats i klubbstugan döps efter sponsorn. Ex. "Omklädningsrum Företag AB" eller "Bolag X Uteservering". Plats tilldelas utifrån de olika sponsorernas bidrag.

 

Kontaktuppgifter

Vill du gå in som sponsor?

Maila vårt kansli på kansli@kovlandsif.se och ange ditt företags uppgifter, vilket belopp du önskar sponsra med samt hur du vill bli fakturerad.

 

Mer information

För mer information kan du kontakta:

Kansli: kansli@kovlandsif.se 

Ordförande: olleeriksson.gtj@gmail.com 

Projektansvarig: andreas.adresurs@gmail.com 

 
KIF Sociala Medier
Stötta oss
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten
Våra sponsorer