Kan du också göra ett handtag? Gå med i vår WhatsAppgrupp "Klubbstugebygget"
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kovlands Idrottsförening

Fotbollsskolan 2024 startar 1 maj

1 maj 2024 kör vi igång igen. I år är barn födda 2019, 2018 och 2017 välkomna till oss.


Information kommer här på hemsidan samt i vår FB-grupp.

Säsongen 2023
2023-11-16 09:04

 

Kovlands IFs fotbollsskola 2023 summerar säsongen så här:

 

När vi summerar nådens år 2023 för Kovlands IFs fotbollsskola kan vi konstatera att vi haft 57 barn registrerade som spelare och haft en ledarstab bestående hela tio personer.

Vi har grupperat oss åldersvis för att steg för steg ge barnen en så bra första upplevelse av fotboll som möjligt. 

2018-gruppen leker mycket, tränar på att stå i kö, gör oftast sina fotbollsövningar med bollen buren i famnen och har först i augusti börjat prova på matchspel.

 

2017-gruppen har börjat träna mer fotboll och matchspel med siktet inställt på Ånäscupen 2024.

 

Den äldsta gruppen är födda 2016 och är en ren killgrupp då tjejerna födda 2016 redan i år skapade lag tillsammans med tjejerna födda 2015. Vi har försökt forma killarna som ett lag redan nu och i augusti premiärspelade sina första matcher under Ånäscupen. 2024 kommer detta gäng börja spela seriespel och för att stå bra rustade inför denna utmaning har ledarstaben utökats till fyra personer.Genom Nils Jakobsson

Föräldrarinformation 2023
2023-03-02 22:45

Fotboll är det roligaste som finns och onsdagar klockan 18:00 är veckans höjdpunkt. Det hoppas vi att ditt barn ska känna om några veckor. Välkommen till Kovlands IFs fotbollsskola! 

Vi rekommenderar att barnen har benskydd och vattenflaska. Fotbollsskor är givetvis bra men för de minsta barnen som vill prova på fotboll så är vad man har för slags skor inte det viktigaste. Ledare, barn och föräldrar stannar hemma vid sjukdom.

 

Ålder

Fotbollsskolan 2023 välkomnar alla barn födda 2018, 2017 och 2016. Efter sommaruppehållet så får barn födda 2019 komma och prova på fotboll om du som förälder bedömer att ditt barn klarar av detta både fysiskt och mentalt. 

 

Våren

3 maj, 10 maj, 17 maj, 24 maj, 31 maj, 7 juni, 14 juni 

 

14 juni kör vi sommaravslutning där vi försöker fylla sidlinjerna med släktingar, vänner, bekanta unga som gamla. Alla som kan tänkas finna glädje i att spendera en försommarkväll med att dricka kaffe och titta på barn som spelar boll är välkomna.

 

Hösten

2 aug, 9 aug, 16 aug, 23 aug, 30 aug, 6 sep 

 

Ånäscupen

Spelas den 27 aug för barn födda 2015/2016. 


Vi kommer även i år att dela upp fotbollsskolan åldersvis i tre grupper. Vi löser det på bästa sätt från gång till gång beroende på antal barn och antal ledare. 

 

Barn födda 2016

Det här är deras sista år i fotbollsskolan. Nästa år kommer de att skapa lag och börja spela seriespel. Redan i höst kommer de spela sin första cup Ånäscupen och målet är att prova på matchspel innan dess. Vi har många barn födda 2015 och vi siktar på att skapa både ett flick och ett pojklag. Vi har nu ett år på oss för att på olika sätt förbereda barnen för detta på bästa sätt. För att ett lag ska fungera så behövs lagledare och tränare. Det finns stora fördelar att redan nu börja prata ihop oss om hur vi föräldrar kan lösa lagskapandet och dela upp ansvaret. 

Utdrag ur brottsregistret

KIF anammar RF och SvFFs policy om att alla ledare för barn och ungdomar inom Kovlands IF ska lämna ett utdrag ur brottsregistret. Har man anmärkningar i detta register är man inte lämplig som ledare inom Kovlands IF. Registerutdraget begränsas till brott som innebär mycket allvarliga kränkningar mot andra människor.
Är du dömd för mord, dråp, grov misshandel, människorov, någon form av sexualbrott, barnpornografibrott eller grovt rån så får du helt enkelt inte vara ledare i KIF.

 

Vill du vara med som ledare?
Allt blir roligare om man hjälps åt och man behöver inte kunna fotboll för att vara ledare i fotbollsskolan. Vi ger dig den utbildning du behöver och du får en träningsoverall. Kontakta Nils om du vill veta vad det innebär.


Ledare och kontakt
Vi ledare uppdaterar löpande vår Facebookgrupp. Gå gärna med där för att få påminnelser om träning samt löpande information. 

 

Nils Jakobsson, huvudansvarig, 070-891 01 04 nils@bildbyran.se

 

2018-gruppen

Marika Malmgren

Åsa Jakobsson

Lisa Gidlund

 

2017-gruppen

Anton Hallengren

Catarina Öhlen

 

2016-gruppen

Mikael Hill

Joakim Åhlin

Johan Larsson.

 

 

 

 

Avgift och medlemskap

Fyll i anmälningsformuläret och lämna i lådan.
Avgiften är träningsavgift + medlemsavgift.

Träningsavgiften är på 100 kr per barn

Medlemsavgift i Kovlands IF är för

Junior: 150 kr- t.o.m. det år man fyller 17 år

Senior: 200 kr- från det år man fyller 18 år

Familj: 400 kr- gäller personer bosatta på samma adress.

Vill du betala via SWISH skriv barnets namn samt personnummer i meddelandet. Vi uppdaterar just nu lösningen med swish-betalning och denna kommer att finnas tillgänglig inför första träningen i maj.

 

Vill du betala via banköverföring så gäller plusgirokonto 17 78 61-2. Ange Fotbollsskola + barnets namn och personnummer.

 

Är ditt barn redan medlem i KIF betalar du bara träningsavgiften på 200 kr.

 

Vill du lösa medlemskap för hela din familj så kan du betala på samma sätt via swish eller plusgiro men måste då också meddela namn och personnummer på samtliga familjemedlemmar till mailadressen kansli@kovlandsif.se 

  

Utdrag ur Kovlands IFs utbildningsplan 

 

4.2 FOTBOLLSSKOLAN, BOLLEK 

4.2.1 Allmänt 

För att skapa trygghet i verksamheten och hos barnen ska Fotbollsskolan ha en huvudansvarig ledare och så många assisterande ledare som möjligt. Rekrytering av ledare sker via intresserade föräldrar som ska ges möjlighet till utbildning vilken bekostas av föreningen. Ledare/tränare bör gå Fotbollens Spela Lek & Lär. Ledare bör även gå tränarkursen Avspark. Detta är ett krav för att få delta i seriespel. Under ett barns första år i klubben inriktar vi oss på organiserad bollek. Ledarna är ansvariga för att verksamheten bedrivs enligt föreningens policy, mål och riktlinjer samt att den sker på barnens villkor. Glädjen i den sociala samvaron ska sättas i fokus. D.v.s. den egentliga spelarutbildningen startar inte nu utan det handlar om att med boll aktivera barnen, väcka och stimulera barnens intresse för idrott och bollspel samt ge dem en allsidig motorisk träning. Barnen skall också lära sig att ta hänsyn till varandra och att respektera regler. Barn från 5 år ska ges möjlighet att leka boll i föreningens fotbollsskola, vilken oftast är en första kontakt med fotbollsspelet. Vid rekrytering av spelare är det viktigt att klubben vänder sig till både flickor och pojkar, oavsett ursprung, religion och kunnande. Vid mixade lag är det ledarnas ansvar att planera verksamheten, så att alla har lika roligt. Fotbollsskolan kan även delta eller själv ordna någon turnering mot lag i samma åldersgrupp, så att barnen ges möjlighet till matchspel. • All träning är helt frivillig, inget krav på närvaro får förekomma. • Benskydd bör användas • Stretching får inte förekomma då det kan leda till överrörlighet. 

 

4.2.2 Mål

 • Att stimulera barnen till fortsatt intresse för fotboll genom lekfull träning under ordnade former. 
 • Fotbollsskolan ska vara grunden för framtidens ungdomsverksamhet. 

 

4.2.3 Träning 

 • 1 gång/vecka med mycket bollkontakt. 
 • 1 boll/deltagare 
 • Enkla och få övningar 
 • Smålagsspel Utdrag ur Kovlands IFs policy

 • Förälder 

Alla föräldrar är viktiga resurser för Kovlands IF. Vårt engagemang i barnens idrottsutövande och de arbetsinsatser vi gör för verksamheterna är mycket betydelsefulla. Vi tänker dock på detta när just när vi följer våra barn till och från sin idrott: 

 • Du, vi, alla är föreningen. Vi är den tillsammans. 
 • Vi som föräldrar är alltid en förebild för våra barn. Vad vi säger, hur vi uppträder och vad vi gör är det som är viktigast för våra barn. 
 • Våra barn ärver våra värderingar varför det är viktigt att tänka på hur vi uttrycker oss om andra spelare, andra medlemmar och föreningens ledare. Synpunkter bör tas vuxna emellan då inte barnen hör. 
 • Att vi i arrangemang som klubben deltar i är representanter för barnen och hela föreningen. • Vi uppträder på ett sportsligt sätt. Alltså skäller vi inte på domaren, motståndaren eller någon annan. 
 • Vi uppmuntrar alla barn med beröm, applåder och glada tillrop. 
 • Vi är med för att stödja och uppmuntra barnen och ledarna 
 • Vid match låter vi ledarna ta hand om barnen. Vi som föräldrar står själva på publiksidan av planen så att vi inte gör barnen osäkra på vem de ska vända sig till när olika situationer uppstår. 
 • Vi arbetar med diverse uppgifter som t ex vår egen cup – Ånäscupen, i olika evenemang på Ånäsparken och på bilbingon. Vid våra lags hemmamatcher brukar vi turas om att sälja fika enligt listor som lagledaren eller föräldrarepresentant delar ut. 
 • Vi ser till att barnen är medlemmar i föreningen. Detta är inte bara en moralisk fråga utan också en försäkringsfråga. Om avgiften inte är betald gäller inte försäkringen om något skulle hända våra barn.

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
KIF Sociala Medier
Stötta oss
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten
Våra sponsorer